Konferencja podsumowująca projekt „Społeczna percepcja zdrowej żywności w świetle interdyscyplinarnej pewności naukowej” odbędzie się 25 września 2024 r. na Wydziale Prawa Uniwersytetu w Białymstoku (sala 314) przy ul. Mickiewicza 1.
Podczas konferencji omówione zostaną wyniki badań przeprowadzonych na przestrzeni ostatnich dwóch lat. Społeczna percepcja zdrowej żywności to zagadnienie, które jest istotne dla przedsiębiorców, chcących dowiedzieć się, jak i dlaczego ich produkty są postrzegane w określony sposób, a także dla konsumentów – by zastanowić się, czy ich spojrzenie na zdrową żywność jest zgodne z wnioskami płynącymi z badań naukowych.
Z kolei dla organów władzy i trzeciego sektora wiedza na temat społecznej percepcji żywności może być istotna w kontekście kształtowania polityk zdrowotnych i regulacji dotyczących produkcji oraz promocji zdrowej żywności i żywienia. Zachęcamy do zapoznania się z programem konferencji zamieszczonym poniżej.
O efektach dwuletnich badań opowiadać będą naukowcy z Uniwersytetu w Białymstoku, Instytutu Ochrony Roślin – Państwowego Instytutu Badawczego oraz Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku.
Program wydarzenia:
Projekt finansowany ze środków budżetu państwa w ramach programu Ministra Edukacji i Nauki pod nazwą „Nauka dla Społeczeństwa”,
nr projektu NdS/551580/2022/2022.
Strona internetowa powstała w ramach projektu „Nowoczesny Uniwersytet dostępny dla wszystkich”
(umowa nr POWR.03.05.00-00-A007/20) realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój.
W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności Uniwersytetu w Białymstoku. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.