Nadal jest szansa, by zostać studentem Uniwersytetu w Białymstoku. We wtorek, 19 sierpnia, największa podlaska uczelnia rozpoczyna rekrutację uzupełniającą na wybrane kierunki na studiach stacjonarnych I i II stopnia. Rejestracja kandydatów potrwa do 12 września.
Na studiach stacjonarnych I stopnia do wyboru jest w sumie 19 kierunków humanistycznych, ścisłych, przyrodniczych i społecznych. To:
Wolne miejsca są także na studiach stacjonarnych II stopnia. Ci, którzy mają już dyplom i chcą kontynuować naukę, mają do wyboru 17 propozycji:
Rekrutacja prowadzona jest w systemie Internetowej Rekrutacji Kandydatów (IRK). Zapisy potrwają do 12 września, do godz. 13. Wyniki postępowania w sprawie przyjęcia na studia kandydaci poznają 18 września. Więcej szczegółów można znaleźć na stronie internetowej Uniwersytetu w Białymstoku w zakładce Kandydat.
Do 14 września potrwa rekrutacja uzupełniająca w Filii Uniwersytetu w Białymstoku w Wilnie. Wolne miejsca są na tych kierunkach stacjonarnych: Ekonomia (studia I i II stopnia), Europeistyka (studia I stopnia), Informatyka (studia I stopnia), Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna (studia jednolite magisterskie).
Uniwersytet w Białymstoku prowadzi też rekrutację na studia niestacjonarne, która zakończy się 17 września. Kandydaci mają do wyboru 9 kierunków na studiach I stopnia, 9 kierunków – na studiach II stopnia oraz 3 kierunki na studiach jednolitych magisterskich.
Uniwersytet w Białymstoku to największa uczelnia w północno-wschodniej Polsce. Kształci się tu blisko 9 tys. studentów, doktorantów i uczestników studiów podyplomowych.
W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności Uniwersytetu w Białymstoku. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.