Studia niestacjonarne
Studia niestacjonarne: studia pierwszego stopnia, studia drugiego stopnia, jednolite studia magisterskie
Etapy postępowania w sprawie przyjęcia na studia |
I tura rekrutacji |
Rejestracja w systemie Internetowej Rekrutacji Kandydatów (IRK) i wnoszenie opłaty rekrutacyjnej przez kandydatów. |
03.06.-10.09.2024 r. |
Egzamin wstępny/rozmowa kwalifikacyjna (w przypadku kierunków studiów, na których zasady rekrutacji przewidują taki egzamin/rozmowę). Egzamin/rozmowa ze znajomości języka polskiego w przypadku kandydatów cudzoziemców wymagających uzyskania takiego potwierdzenia od uczelni w procesie rekrutacji. |
12.09.2024 r. |
Ogłoszenie kandydatom wyników postępowania w sprawie przyjęcia na studia w systemie IRK na osobistych kontach rejestracyjnych. |
17.09.2024 r. od godz. 13.00 |
Przyjmowanie kompletu wymaganych dokumentów od kandydatów zakwalifikowanych do przyjęcia na I rok studiów. Dokumenty powinny być dostarczone do siedziby wydziału/instytutu. |
18-20.09.2024 r. do godz. 13.00 |
Ogłoszenie kandydatom zweryfikowanych wyników postępowania w sprawie przyjęcia na studia w systemie IRK na osobistych kontach rejestracyjnych (w związku |
23.09.2024 r. od godz. 13.00 |
Przyjmowanie kompletu wymaganych dokumentów od kandydatów zakwalifikowanych do przyjęcia na I rok studióww związku z niewyczerpaniem limitu przyjęć (na skutek rezygnacji kandydatów). |
24.09.2024 r. do godz. 13.00 |
Ogłoszenie kandydatom ostatecznych, zweryfikowanych wyników postępowania w sprawie przyjęcia na studia w systemie IRK na osobistych kontach rejestracyjnych. |
25.09.2024 r. od godz. 13.00 |
W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności Uniwersytetu w Białymstoku. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.