Prawie tysiąc historyków, archiwistów, nauczycieli, studentów i miłośników historii z Polski i z zagranicy m.in. ze Słowacji, Litwy, Białorusi i Niemiec bierze udział w XXI Zjeździe Historyków Polskich w Białymstoku, który dziś, 17 września, został oficjalnie otwarty. Obrady potrwają cztery dni. Oprócz paneli naukowych, przewidziane są także wydarzenia otwarte dla wszystkich zainteresowanych. Organizatorami Zjazdu są Polskie Towarzystwo Historyczne oraz Uniwersytet w Białymstoku.
https://uwb.edu.pl/aktualnosci/xxi-powszechny-zjazd-historykow-polskich-w-bialymstoku-oficjalnie-otwarty-7363.html
Projekt będzie realizowany przez najbliższe cztery lata przez pięć instytucji: Podlaski Fundusz Ekosystem Dolina Rolnicza 4.0 Sp. z o.o (lider projektu), Uniwersytet w Białymstoku, Uniwersytet Medyczny w Białymstoku, Politechnikę Białostocką oraz Instytut Innowacji i Technologii Politechniki Białostockiej. Środki przyznane w ramach Fundusze Europejskich dla Podlaskiego przez Zarząd Województwa Podlaskiego na realizację 4 lat badań to kwota ponad 43 milionów zł!
https://uwb.edu.pl/aktualnosci/ekosystem-innowacji-dolina-rolnicza-40-umowa-oficjalnie-podpisana-7752.html
To było wyjątkowe i symboliczne wydarzenie. Rektorzy Uniwersytetu w Białymstoku, Politechniki Białostockiej i Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku oraz przedstawiciele polskich organizacji na Litwie podpisali list intencyjny dotyczący współpracy w zakresie wspólnego kształcenia, promocji nauki i kultury na Litwie. Porozumienie zostało zawarte 10 grudnia br. w nowej siedzibie Filii UwB w Wilnie.
https://uwb.edu.pl/aktualnosci/wilno-7488.html
W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności Uniwersytetu w Białymstoku. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.