Ponad 80 sprawdzonych przepisów, a wśród nich Cytrynówka babci Leokadii, Poziomówka, Pikle z papryką, Dżem malinowy z „kamieniem”, Ambrozja z granatu, Kordiał różany, Suche wiśnie w bukietach. Podzielili się nimi pracownicy UwB i tak powstała książka „Uniwersytet w Białymstoku w menzurce”. To kolejna publikacja promująca dobrą i ciekawą kuchnię oraz największą podlaską uczelnię.
https://uwb.edu.pl/aktualnosci/uniwersytet-w-bialymstoku-w-menzurce--czyli-smacznie--naukowo--promocyjnie-7082.html
Strona internetowa powstała w ramach projektu „Nowoczesny Uniwersytet dostępny dla wszystkich” (umowa nr POWR.03.05.00-00-A007/20) realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój.
W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności Uniwersytetu w Białymstoku. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.